Pagini

sâmbătă, 21 aprilie 2012

O carte de o valoare inestimabilă

Tortura, pe înțelesul tuturor

A apărut ediția a doua a cărții „Tortura, pe înțelesul tuturor”, de Florin Constantin Pavlovici. Este una din cele mai importante cărți publicată în ultimile două decenii. Cine vrea să știe ce s-a petrecut în România bolșevică, viața din lagărele de concentrare, cum și unde au fost îngropate țărănimea și intelectualitatea română poate afla din lectura acestei mărturii.
„Tortura, pe înțelesul tuturor” este publicată de Fundația Academică Civică. Lectura cărții este ca viața pe un tărâm fantastic, cititorul devine un erou mitic: un ochi plânge, un ochi râte. Florin Constantin Pavlovici nu scrie cu ură. Nu scrie despre el. Scrie despre condiția umană. Pagini întregi dau măsura geniului său literar. Cunosc valoarea cuvintelor, știu ce vorbesc folosind cuvintele de apreciere de mai înainte.
Numeni nu mai știe limba română contemporană ca Florin Constantin Pavlovici. Dovadă acest volum.
Rândurile de mai sus nu sunt o reclamă comercială. Sunt adevăruri despre o carte de valoare, scrisă de un prieten al meu. Vă recomand carte cu dragoste pentru valoarea ei, nu din sentimentalism pentru prietenul Florin Constantin Pavlovici.

Niciun comentariu: